iSaloni, една сбъдната мечта

Всяка година в Милано се провежда най-престижното и вълнуващо събитие за дизайнери от цял свят - iSaloni. Състои се от две отделни програми - Salone del Mobile, който се провежда в границите на 20 огромни изложбените зали на Fiera Milano и се състои от щандове на всички мебелни фирми по света, чието име значи нещо в дизайна и Fuore Saloni, в рамките на който паралелно се провеждат дизайн събития из целия град, но най-вече концентрирани в Zona Tortona. Хиляди дизайнери от всички кътчета на Земята прекарват по една седмица в пролетно Милано, за да бъдат част от този жужащ от еуфория празник на дизайна. А да участваш като част от събитията е мечта на мнозина. 

Благодарение на IES Project, които ме поканиха да представя 3d холограма на своя стол Pas d'homme, тази мечта се сбъдна за мен. Представени бяха холограми на млади дизайнери от различни националности, включително още един българин - моят добър приятел Ники Михайлов (noisestudio.eu), с пейката Module Wodule. 

Преживяването да видиш как дизайнерите се редят на опашки, за да видят Твоя проект, прожектиран като холограма е незабравимо - особено когато си на 23 :)